- Șase echipe studențești dintre cele 24 înscrise în competiție s-au calificat în finala care a adus premii de 6.000 de euro pentru primele trei clasate;
- „Comunități energetice, producerea și stocarea de energie din surse regenerabile în cartierele rezidențiale sau parcurile industriale pentru optimizarea consumului de energie electrică” – este proiectul care a obținut cel mai mare punctaj;
Cele șase echipe calificate în finala competiției studențești E.ON Energy Challenge, alături de mentorii lor, au avut parte în această săptămână de două zile pline de provocări, emoții, energie dar și reușite.
După ce s-au pregătit intensiv în cadrul academiei de traininguri E.ON – „Energy Challenge Academy” – îmbunătățindu-și cunoștințele și abilitățile din zona de Brainstorming tehnic, Public Speaking, Business Case și Digitalizare în energie, concurenții au avut ocazia să își expună proiectele în fața juriului format din specialiști ai Grupului E.ON în România.
Criteriile de departajare au fost: aplicabilitatea temei din punct de vedere tehnic și economic, originalitatea și inovația temei, precum și structura și prezentarea detaliată a proiectului.
Echipele și proiectele câștigătoare sunt:
Locul I: Echipa Thermo Vault de la Universitatea Transilvania din Brașov care a propus soluții inedite pentru producerea și stocarea de energie din surse regenerabile și care a primit premiul cel mare în valoare de 3.000 de euro.
Locul II: Echipa EffiPower aUniversității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași care a convins juriul cu proiectul Gestionarea puterii reactive în cazul prosumatorilor industriali și care a fost recompensată cu experiențe în valoare de 600 euro/membru echipă.
Locul III: Echipa Smart Energy Solutions de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”- Târgu Mureş care a prezentat o strategie inovativă pentru Optimizarea consumului propriei producții de energie – propunere recompensată cu experiențe în valoare de 300 euro/membru echipă.
Finala competiției a avut loc joi, 13 martie, la sediul companiei E.ON din Târgu Mureș și a reunit echipe de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”- Târgu Mureş, Universitatea din Oradea, Universitatea Transilvania – Braşov, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”- Iași și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.